Bloggtype

VågøyvatnetVågøyvatnet var tidligere hovedkilde for drikkevann i Bodø, men er omgjort til en reserevannkilde etter Heggmovannet overtok som drikkevannskilde i Bodø.Det er forbudt med bading i vannet dersom det er snakk om organisert bading, men som enkeltperson skal du kunne nyte et forfriskende bad. Det er heller ikke tillatt med organisert fiske i vannet, men som enkeltperson kan du fiske etter ørret og røyr her om du har fiskekort.

Vågøyvatnet er et ypperlig sted om man ønsker en god trimtur eller joggetur. Rundt hele vannet er det fine stier og terrenget er lett kupert. Dette gjør at turen også passer for barn. Turen rundt vannet er ca. 7 km og tar ca. 1 time og gjennomføre med normal gange.For å komme frem til Vågøyvatnet kjører du frem til Maskinisten og parkerer på parkeringsplassen som ligger der.

Deretter går du opp til demningen og fortsetter på stien som ligger til høyre for demningen. Rundt skogene i Vågøyvatnet vil du også kunne finne både kantareller og steinsopp. Det er imidlertid mange som plukker sopp her, så det gjelder å være tidlig ute.
Bilde Vågøyvatnet

JunkerfjelletHøyeste punkt på Junkerfjellet er 283 mho og er en barne- og familievennlig turløype med bred gruslagt vei helt opp til toppen.

Turen starter ved Bestemorengen og du kjører forbi Bodø Travbane og svinger av mot venstre rett etter du kommer under bruen som går over veien ved travbanen.

Turen tar mellom 40 min til 60 minutter avhengig av hvor raskt du går og på toppen av Junkerfjellet har du 360 grader oversikt over hele byen.Det er flere benker på vei opp og på toppen er det satt opp en Gapahuk hvor du kan ta en velfortjent pause. På gode sommerdager er det også mulig å grille der oppe.

I skogsområdene rundt på vei til toppen vil du kunne finne sopp og enkelte myrer med multe, men siden området er såpass populært skal du være heldig om du finner noe.

Bilde av Pallfjellet

Pallfjellet ligger ovenfor Rønvik og kan relativt lett nås fra Turisthytta.

Dersom du parkerer nede ved parkeringsplassen til Turisthytta er det merket sti mot Linken.Stien fra Turisthytta frem til Linken har lav vanskelighetsgrad, men det kan være enkelte steder hvor det kan være vanskelig for de minste barna.Når du har kommet frem til Linken finner du markering videre til Pallfjellet og Pollvannet. Stykket fra Linken opp til Pallfjellet lett kupert, men det er enkelte steder hvor det er svært bratte skråninger og her må man være veldig påpasselig om man skal ta med barn.

Fra varden på Pallfjellet har du fantastisk utsikt over Bodø

I vanlig tempo vil du nok bruke 40-50 minutter frem til Pollvannet om du starter på turisthytta.Stiene er nok best når de er tørre og de kan fort bli mye gjørme om det har regnet.På turen vil du få mange utsiktsposter både mot Bodø sentrum og Landegode, så turen kan absolutt anbefales en fin dag med midnattsol.

Her finner du gratis illustrasjoner som du kan bruke på nettsider, på digitale flater eller på trykk.

Flexiple - last ned SVG og PNG illutasjoner for både kommersiell og privat bruk.

Manypixels - last ned SVG og PNG illutasjoner for både kommersiell og privat bruk.

Undraw - last ned SVG og PNG illutasjoner for både kommersiell og privat bruk.

Storyset - SVG illutasjoner og animasjoner. Kan brukes gratis med referanse